Friday, May 20, 2011

Pening.

Rindu nak update !! *straight to the point jelah!!


Petang tadi aku,Angah & Mak pergi BIMB (bank Is
lam) der.. Mak suruh aku tulis borang nak bayar yuran pengajian aku. Aku punyalah bengap tak tahu pape tulis jela apa yang disuruh. Tetiba sampai je dalam borang suruh tulis nombor MATRIK aku. *kesalahan pertama aku kat sini !. Time ini aku tak perasan borang suruh 'PASTIKAN JE' nombor MATRIK aku ada dalam slip pembayaran tu nanti.


Datang ler GUARD BIMB tu. Konon-konon nak tolong selesaikan masalah aku. Last-last aku perhatikan dia pown tak tahu. Tapi pura-pura tahu. Geram aku. Lepas selesai tulis slip pembayaran. Guard bagi nombor giliran 1001. Wo
w! aku ingat lagi. HAHA. Bila turn aku,akak kat kaunter tu kenal aku. Aku pown senyum kat dia.


Bila dia buat,mak terangkan masalah pasal nak kena tulis nombor MATRIK kat slip pembayaran tu nanti. Akak tu pown dah nak confius. Last-last
dia cuba tolong bacakan untuk aku. Wow ! baiknya dia. Baguslah orang macam tu. Rupa-rupanya kena PASTIKAN je nombor matrik aku ada tentera kat slip pembayaran je. Adus,guard tu lah masuk campur jadi ape je...Lagi mengeruhkan keadaan derrr..!!!


Bila dah sudah,tetiba Angah datang kat aku. Akak k
at kaunter tu macam terkejut. "eehhh!! kembar ke?????!!! ". Aku buat muka mengeluh sebab dah banyak kali orang kata kami kembar. Tapi aku senyum je. Mak gelak dan jelaskan kat akak tu kami selang setahun je. HAHA. Barulah akak tu percaya.



Mungkin kami nampak seperti kembar sebab ketinggian aku dengan Angah lebih kurang sama je. Aku nak gelak je bila orang kata kami kembar. Peh-liss laa..aku adik Angah akak. Beza setahun je. Dulu masa kecik-kecik boleh la pakai baju sama kaler,fesyen,bentuk,corak & dll. Tapi sekarang bila dah dewasa kami berbeza citarasa. Terutama aku ! HAHA.


mood : pening kepala sejak buat x-ray semalam.

2 comments:

syieda said...

bru nak smbung blajar ke?hikhik xpe pangalaman tuu

Mira_Idora said...

yup...baru 18tahun laaa..
so baru nk smbung belajar..
hahaha..