Thursday, April 28, 2011

Matrik???? Dem..!!


Bila aku dapat tahu aku dapat matrik kat melaka je ! Aku rasa..i feel like at the end of the world je. Aku rasa down giler ! Tak pernah terlintas dalam otak nak masuk matrik. Kos Sciene kot? What the ??? Pergh..dulu memang aku giler nak matilah nak sangat jadi 'engineer' tapi bila result SPM tak gempak. Aku batalkan niat.


Bila dah dapat result,seriusly tak tahu nak apply UPU apa? Puas aku tanya orang sekeliling? Tanya pendapat dorang kot-kot ada yang bagus ke? Last-last aku buat keputusan nak pilih kos 'Pengurusan Hotel'. Yer,maybe harapan terakhir aku nak jadi chef kot? HAHA. Kalau tak dapat juga,aku tak tahu laa.. Sebab aku ada FIZIK,KIMIA & PRINSIP AKAUN. Macam sayang je kan aku tak guna mereka? Tapi takkan aku nak pilih salah satu dari mereka kalau hati aku berkata tak nak.


Masa dedulu aku minat masak tapi bila nak dekat SPM berangan nak jadi engineer pula? Pelik. Tapi last-last minat masak aku tulah jadi pilihan aku sekarang. Mentang-mentanglah aku kerja kat kedai makan. So bila aku tengok orang masak,macam best je weyy !! Aku rasa kalau aku pandai masak,aku boleh buka bisnes. HAHA. Mak dengan Angah dah bagi semangat kat aku. Aku tahu apa-apa pown keputusan aku adalah untuk masa depan aku juga.


Entahlah,aku rasa sekarang macam malas nk sambung belajar sebab dah syok pegang duit bila dapat gaji ! HAHA. Omaaiii dee aaa rrr !!..


nota jiwa : saya demam so mood nak update macam pemaleh.

6 comments:

nadiyah said...

adik..jgn rasa result spm adik xgempak adik xnak amik cos idaman adik tu. nope! jgn pk mcm tu. akak dulu pun xpenah pk akan amik engineering since result akak pun cukup2 mkn je..but, rezeki ada di mana-mana je. just jgn cepat putus asa and berusaha la sebaik mungkin.

Mira_Idora said...

hehehe..
thnx a lots kaka !
sy cuba untuk buat keputusan yg terbaik. InsyaAllah..mudah-mudahan dpt lah upu ke ape?
hehe.

nadiyah said...

upu xkuar lagi erk?

Mira_Idora said...

belum lagi.
tu sebab risau takut xdpt.

kiko kiki lala said...

dik, ade je org result gempak. last last takde pon amek engineering or medic. yg paling penting, awak pursue on something yg u love to do. yg awak passionate about. jgn amek course yg awak tak minat.

n kawan sy ade jugak result biase tp masok matrik. n masa matrix die punya result memg gempak habes lah. jd jgn takot if terpaksa masok matrx pon. :)

Mira_Idora said...

oh yekew?
omg..hebat nya kawan awk??
Saya tunggu UPU keluar dulu..baru fikir masak2.

btw,thnx for sharing the story bout ur frenx..+ advice. Hehehe.