Sunday, February 27, 2011

The greatest dad.


Aku ada abah sebab abah banker aku. Kalau aku tak ada duit,abah tempat aku meminta. Tapi kalau dah kerja,payah sikit nak minta. Kena pandai mengayat. Contohnya :

situasi 1 :

Aku : Abah,nak duit?
Abah : Tak ada duit.

Situasi 2 :

Aku : Abah nak pinjam duit 5pulo ek?
Abah : Nah,ambil. *sambil menghulur duit.
**ini aku dah kerja bolehlah pinjam. sebab dia tahu aku akan bayar balik. Padahal,aku nak pinjam nak ganti duit aku pagi tu 5pulo dah guna tapi kalau mcm situasi 1 tu,grenti tak dapat duit. so terpaksa aku guna ayat 'pinjam'. Hehe.

Situasi 3 :

Aku : Abah hansem laa,nak sikit air 100plus ini ?
Abah : Ah..nak membodek pandai.. !!
Aku : boleh takk?? *muka selamba.
Abah : Ambil lerr..




Kalau masa kecik2 aku kuat minta benda bukan2 macam pedang plastik yang mainan punya laa. Ini gara2 kemaruk POWER RANGERS. Aku suka power rangers warna merah tu.*tak tahu apo namanya?. Tapi dulu aku jeles tengok abang aku ada pistol mainan besar. Aku menyiarap je tengok dia main,bila minta kedekut. Bila aku ada pedang,aku sorang je boleh main. Minta kat abah,payah sikit nak dapat kalau minta mak senang je.


Selain power rangers,zaman kanak2 aku layan cerita TUNDER CATS. Itu je aku ingat. Kalau DRAGON BALL tu abang aku punya cerita. Aku tak layann cerita tu,sebab aku rasa tak best.



3 comments:

wa khairul onggon said...

hehehe.. Thunder Cats favourite saya jugak... ayah awak mmg baik hati :)

kau kesah ke?? said...

yang merah tu jason... uhuhu suke gak thunder cats.

Mira_Idora said...

khairul : HAHA..dia memang baik time ada duit.
waahh...tunder cats,cita rasa kita sama laa..

kau kesah ke? : seriusly,lupa nama2 power rangers tu.. HAHA. Jason? Mcm pernah dgr je masa dulu2.. btw,thnx..cita rasa kita sama..