Saturday, February 26, 2011


situasi 1 :
ujian amali 6jam tadi bestttt ! cikgu ada slange terengganu ke kelantan ? Nasib baik dia ansem. Tapi mesti dah kahwin. HAHA!

situasi 2 :
Aku terpaksa dan terdesak pecahkan duit rm50 aku tadi. Semata2 nak beli roti sandwich. roti tu kecik je der,tapi harga mahel nak mati.

situasi 3 :
Kenapa lelaki ini suka merokok dikhalayak ramai? Aku cuma tak suka bau asap rokok. Nak marah tapi entah laa..lelaki lah katakan..??... Apalah salahnya kau merokok dalam tandas ke? Ini depan perempuan,elok2 aku tak smoker aku terhidu bau asap kau.

situasi 4 :
ada sorang mamat ini. tetiba ajak aku duduk sebelah dia (kerusi),ajak borak2. Aku berkata dalam hati, "pehal mamat ini?!!". Aku tak endahkan. Sorry laa,wa ada maruah...!!
*mybe mamat tu saja nak pancing aku or nk kenakn aku. Pergggiiilantakkkk laa..!

situasi 5 :
Akibat ujian amali lebih kurang 1jam setengah atas litar. Muka aku sudah kena sunburn. Memang masin mulut kawan aku tu ! Tapi aku dah biasa alami masalah ini,masa olahraga dulu pown lagi terukk. Ketara giler muka aku ! Bila orang pandang,mereka akan ketawakan aku. Aku tidak kisah pown.


*muka malam tadi 25/2/2011. Tipu je ini,pencahayaan memberi muka aku begini.



nota hati : abah cakap aku dah gemuk ! err..mana tidaknya cuti tunggu result aku tak masa nak menikmati gaya hidup sihat. Balik kerja dah lambat,malam tidur tapi sebelum tu on9. Itu lah habit aku masa tengah kerja ini. Nak skip makan nasi,gerenti abah tak bagi sebab itu bukan nak kurus cara sihat. Haish,insyaAllah..dengan izin Allah nanti..aku nak kurus..!! Ada ke manusia makin lama makin kecik? mestila makin lama makin besar.

6 comments:

nisaGemok said...

kau amek lesen kat mane weyh ?

Mira_Idora said...

detik erat je..

nisaGemok said...

HAHA, yang ckp kelantan tu encik din.
Baek gileee doe, nanti test pon ngan die.

Mira_Idora said...

HAHA...
aah,dia ckp ada slange kelantan an.?
mg baik giler..aku xboleh bla,dia siap bimbing kiteowg masa buat ujian motor aitu ikot jln mana. Kitaowg niw lulus bendul. HAHA !

btw,kenapa sore dia perlahan sangt..aku rsa ngntuk masa dgr ceramah dia..pagi tu.

nisaGemok said...

HAHA, yeke ? memang baek pon.
aku test kete aritu dengan die.

Suare die syahdu jerk la weyh. HAHA.

Mira_Idora said...

hahaha...
tahu xpe...
tp ak jaat aitu..dia bagi arahan kt aku,aku mcm xdgr sgt..aku ckp laa "ape cikgu??" dia pown same xdgr,dia tye ape..aku jwpp "xde papelah" .
HAHA.